6.6.12

Hello! I'm Back!

Assalammualaikum semua..Alahai..lamanya tak bersiaran di alam maya.. Lama juga tak menghapdet blog..Hampir setahun..Ada yang rindu ke? hehhehe..Sepanjang ketiadaan QasehChoc, begitu banyak sms dan email yang saya terima.. Ada yang sempat saya reply dan ada yang tak berbalas tu saya minta maaf banyak-banyak. Yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari saya sendiri sebagai makhluk Allah yang sentiasa lalai & alpa.

Alhamdulillah.. kini QasehChoc sudah kembali beroperasi dan sudah boleh menerima tempahan seperti biasa.. Jadi,kita sudah boleh kembali bercoklat! Dan ada beberapa produk baru yang saya akan update dari semasa ke semasa.. Stay tune!

Untuk pertanyaan tempahan.. Jangan malu.jangan segan call/sms saya 011 12367369 
Email: bizzana@gmail.com

400 pcs of Assorted Coklat..




Colourful Praline Chocs with raisin, almond and strawberry fillings.. Packed in a sushi box. Thanx Hanee from Dengkil..

Red Velvet Cake & Cuppies



Untuk Birthday Girl ~ Mila & Meena.. Thank u girls..

Flower Lollies




3.5.12

Korean Fan No 1 !!


Kyuhyun yang cute,, katanya la.. hehe..

 Super Junior yang macho-macho belaka..


Terselit juga Coklat Oreo Angry Birds


Disebabkan si besday girl merupakan peminat setia actor & drama korea,,coklat pun nak gambar pelakon korea gak.. Thanks Risya & her mama.. Happy Birthday girl..

27.4.12

Choc Making Class with Ransina


My first ever Non Malay student.. Thank you Ransina from Tmn Sri Muda.. All the best for u..

19.4.12

Sample Coklat


Sample coklat yang dibeli oleh Rini dan tunangnya untuk majlis perkahwinan yang bakal menjelma.. Hopefully Rini puas hati dan happy dengan coklat tersebut. Thank u Rini..

Sample coklat terdiri daripada coklat praline, Lollichocs dan Oreo Chocs..

8.3.12

FrUiT TaRt



Fresh Fruit Tart untuk majlis di SIRIM. Terima kasih dari QasehChoc.

23.2.12

Tartlets ~ Original vs Coklat Shell

Tart lagi..tapi kali ni nak introduce my new tart shell.. bukan sahaja bewarna coklat malah berperisa coklat lagi... Aku dan coklat tak boleh dipisahkan.. Coklat tu harus ada ye..hehe..


Its fresh from my oven..


2 jenis tart shell -Original & coklat



Coklat shell yang half cook..

22.2.12

Cheese Tart



Cheese Tart with assorted fillings : Blueberry, Strawberry, Kiwi & Orange.

12.2.12

Hantaran Tema Ungu



Coklat Pralin 35 pcs with book style box.. Tema ungu yang mempesonakan.. Terima kasih ye Aswad & Wahida..

26.1.12

Halal Tak Berus Coklat Korang?


Salam Jumaat semua.. Nak story skit..Baru-baru ni kelas coklat saya telah dihadiri oleh peserta yang bekerja di bahagian Halal JAKIM.. Sambil belajar coklat, sempat juga beliau memeriksa berus yang selalu saya gunakan untuk mewarna coklat.. Alhamdulillah,,berus saya selamat digunakan.. Ia umpama pegawai Jakim yang datang untuk memeriksa premis perniagaan kita..Ishh..dasyat tu..Sebenarnya saya rasa sangat bertuah dan berbesar hati sebab beliau sudi berkongsi maklumat tentang ciri-ciri berus yang tidak halal digunakan.. Ada juga ilmu untuk hari itu..Bukan apa kekadang bila kita excited tah apa-apa brand berus yang kita beli.. Jadi kengkawan semua..berhati-hati yer semasa memilih berus..

p/s: Terima kasih to Fida and Khairunisa from Putrajaya.. Good Luck untuk kalian berdua..

6.1.12

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...